За нарушаването на човешките права адвокат ще подаде жалба в полицията и прокуратурата

Намериха се хора, които да помогнат на бившата секретарка на президента Желю Желев.

 

„Вижте ме сега как съм, с чехли на сина ми. Аз не мога да изляза на улицата. По-зле съм от клошарка. Две години аз баня не знам какво е, с ледена вода се мия, за да поддържам хигиена, ледена е водата”, разказва Стефка Генева.

 

„Майка ми изсушава хляба да стане на сухари. Погледнете какво ядем. Тези лукчета ми ги подариха вчера от жалост”, обяснява Иван Димитров, син на Стефка Генева.


В офис под ключ, без ток, топла вода и отопление. Така живеят от две години бившата секретарка на Желю Желев и синът ѝ. Остават без дом, след като стават поръчители по кредита на тяхна приятелка, която впоследствие спира да обслужва заема. Банката взима единственото им жилище. А така наречената им приятелка ги настанява първо в мазе, а след това в неин офис на столичния булевард „Александър Стамболийски”.


Приятели на Стефка Генева не вярват, че това, което виждат, е истина.


Известният композитор Стефан Диомов познава Стефка Генева от времето, когато е била секретарка на Желю Желев. В спомените му тя е борбена и лъчезарна жена. Днес вижда друго.


„Потресен съм. Като че ли преди малко видях нереален, измислен филм на ужасите. Тя беше дясната ръка на покойния президент Желев и да изпадне в това състояние, наистина в момента съм потресен. Тя беше изключително организиран, железен човек и точно този човек да изпадне в такова състояние, ей Богу, не мога да повярвам”, казва Стефан Диомов.


Не може да повярва и певицата Ваня Костова, с която Стефка Генева е имала близко познанство.


„Приятелки бяха, аз поговорих преди малко с Ваня. Тя също е потресена от случилото се. Кой българин няма да се потресе от тази история, Боже мой”, възмущава се Стефан Диомов.
Потресени са и юристи, които не вярват, че в 21 век хора живеят под ключ.


Адвокат Георги Коев обещава да направи всичко възможно, за да измъкне Стефка и сина ѝ от този ад. За нарушаването на човешките права адвокатът ще подаде жалба в полицията и прокуратурата и оттук нататък ще представлява Стефка и сина ѝ пред всички институции.


Повече по темата гледайте във видеото.