Вече са ясни петимата ментори, които ще подготвят 10-те звезди за предизвикателствата

Акробатика, фокуси, клоунада, народни танци, ударни инструменти са петте области, в които ще се състезават участниците в “И аз го мога” в първата вечер на шоуто. Всеки от петимата ментори ще подготви по двама участници в първия звезден дуел.

 

Софи Костова, носителка на Икар за най-добра циркова артистка, и с Мирослав Цолов, зашеметяващ балансьор, ще предизвикат акробатичните възможности на четирима от участниците. Тяхното лично  професионално предизвикателство във формата “И аз го мога” е че ще трябва за 5 дни да научат звездите да изпълняват номера, които се усъвършенстват с години, и освен всичко изпълненията са доста рискови. И двамата ментори намират очарованието на професията си в съчетанието между  естетика и адреналин – съчетание, от което на публиката й секва дъхът. Софи е свикнала с предизвикателствата от малка, тъй като нейните родители, също циркови артисти, са работили за американската армия в Ливан по време на войната.
 

Създателят на легендарния ансамбъл “Българе” Христо Димитров ще поеме предизвикателството да вкара в сложните неравноделни ритми на българските фолклорни танци две от звездите във формата. Упоритост, издръжливост и отдаденост са личните качества, необходими на участниците, за да се справят със задачата. Христо ще им помага освен с личен пример и със заразителното си чувство за хумор, което му позволява да открива смешната страна и на най-трудните ситуации. Любима случка от професионалната му кариера е официална благодарност от кмета на румънския град Търгожул, където се провежда фолклорен фестивал. Ансамбълът се представя на площада в характерния си стил с множество сценични ефекти и гърмежи, които прогонват бездомните кучета надалеч и решават един от наболелите проблеми на града, за което освен специалната благодарност, получават и перманентна покана от кмета.

 

Паскал Паскалев ще предизвиква артистичните и илюзионни умения на звездите. Сръчността при изпълнението е точно толкова важна, колкото и артистичността, която помага публиката да се разсее и да не разбере скрития трик. Паскал Паскалев е убеден, че както при всяка друга професия, и при неговата късметът играе съществена роля и разказва, че успява да извърши фокуси, от които той самият се изненадва. Определя тези моменти като чиста проба професионализъм.

 

Калин Вельов, който вече предизвика екипа и гостите на първата пресконференция на формата, ще поеме още по-голямото предизвикателство да научи за 5 дни две звезди да творят истинска музика на перкусионни инструменти. Ритъм, сръчност, хъс, сърце – това са само част от уменията, необходими на участниците, за да се справят с предизвикателството.  Но най-важното за успешното им сценично представяне според Калин, е да успеят да изразят собствената си индивидуалност чрез ударните инструменти и да позволят на импровизацията да звучи професионално.

 

Кои са първите предизвикателства, пред които ще се изправят звездите, и как върви подготовката им -зрителите ще видят на 11 март, сряда, точно в 20:00 часа по Нова телевизия.