23-годишната студентка Ивета има нужда от скъпоструваща рехабилитация в чужбина

 

След пътен инцидент заради огромна дупка на магистралата 23-годишна студентка е в кома. Вече четвърти месец. А виновни още няма. За да се събуди, Ивета има нужда от скъпоструваща рехабилитация в чужбина. 

 

6-и декември 2014 година. 23-годишната студентка по стоматология Ивета изпада в кома, след катастрофа, причинена от огромна дупка на магистрала. Инцидентът става на „Хемус”. Ивета и колегите й от Медицинския университет във Варна били на път към Пампорово, за да празнуват осми декември. Стигат само до Провадия. Димитър, който кара колата, вижда дупката в последния момент. Движи се с около 90 километра в час.

 

Ивета се вози на задната седалка, без колан. При удара изхвърча на около три метра от автомобила. Намират я върху мантинелата, с възможно най-тежката черепно-мозъчна травма. Оттогава е в болница „Света Анна” във Варна. Жизнените й показатели са стабилни, но лекарите не знаят дали ще се събуди.

 

Часове след инцидента огромната дупка е запълнена. Но за Ива е твърде късно. Защо дупката е запълнена чак след инцидента, от Агенция „Пътна инфраструктура” така и не ни обясниха. Не коментират инцидента, защото в момента тече досъдебно производство. И изразяват надежда Ивета скоро да оздравее.

 

Днес, четири месеца след катастрофата, дупката отново започва да придобива първоначалния си вид. Може би до следващия инцидент. А в съседство се отваря нова дупка, поредната в този участък. 

 

Приятелите на Ивета събират средства за рехабилитация.

 

Дарителска сметка:

Титуляр: IVETA VALERIEVA KABAKCHIEVA

IBAN:BG04STSA93000022478022

BIC: STSABGSF

www.supportforivka.eu