"Недопустимо е да останем без европари една-две години", каза още той

“Успяхме да се справим с кризата в предишния мандат”, каза министър-председателят Бойко Борисов, предаде БГНЕС.

 

„Както в поговорката, че власите се давят накрай Дунава, така и България се удави във времето, когато кризата е отминала”, допълни премиерът. Той визира ситуацията около КТБ и това, че се наложило от Фонда за гарантиране на влоговете в банките да бъдат изплатени след 4 декември 2014 г. около 3,6 млрд. лева на 100 000 вложители. Според него това било наложително, защото дало глътка въздух на стотици хиляди семейства и бизнеси.

 

 

 

По думите на Борисов е недопустимо да останем без европари една-две години – с тези думи се обърна той към бизнесмените на форума "Да на българската икономика". Борисов заяви, че ниският капацитет и нарушениятаводят до спирането на еврофондовете. Но "в момента всички еврофондове работят прекрасно".

 

Премиерът посочи като положително за бизнеса, че България остава страната с най-ниски данъци – плосък данък и запазването на 20% ДДС.

 

"По-добри условия за бизнеса в Европа от нашите няма", каза той и посъветва бизнеса да не чака на обществените поръчки, защото това не го прави истински. Според него бизнесът е този, който инвестира, създава производствени мощности и изнася продукция в чужбина.

 

 

Видео: БГНЕС