В третия кръг той ще се изправи срещу деветия в ранглистата Станислас Вавринка

Още по темата

Българската ракета №1 Григор Димитров победи италианеца Фабио Фонини с 6:3, 6:4 в мач от втория кръг на турнира в Монте Карло, съобщи Gong.bg. Така българинът постигна втората си победа над своя съперник, а двубоят днес продължи 70 минути. Хасковлията записа и втори пореден успех в турнири от ATP, след като за последно направи това в Австралия. 


Срещата започна със сервис на Димитров, а българинът с добра игра съумя да поведе с 1:0. Във втория гейм българинът проби, след непредизвикани грешки на италианския тенисист. Третият гейм мина през различни обрати, а Фонини имаше възможност да върне пробива, но не сполучи. Димитров се събра и успя да затвърди пробива и поведе с 3:0.

 

В четвъртия гейм Фонини съумя да вземе гейма и намали резултата до 1:3, Димитров продължи с доминацията си при негов сервис и поведе с 4:1 преди почивката между геймовете. След това Фонини взе сервиса си, но същото стори и Димитров, който трябваше да обръща резултата от 0:30. Двамата си размениха по един гейм, за да се стигне до 6:3 в полза на Димитров за 1:0 сета.

 

Вторият сет започна отлично за Димитров, който успя за започне с пробив и поведе с 1:0, след което с перфектна игра и затвърди пробива за 2:0. В третия гейм Фонини взе сервиса и намали изоставането си до 1:2. След великолепна игра Димитров взе сервиса си и поведе с 3:1. В петия гейм Фонини пропусна на няколко пъти да намали резултата, но в крайна сметка намали на 2:3. Димитров си взе подаването, за да поведе с 4:2. В принципно ключовия седми гейм Григор пропусна да пробие и загуби, а резултатът беше намален до 3:4.

 

Димитров продължи с добрата си игра и поведе с 5:3, но Фонини не се предаде и отново намали резултата. Димитров не остави шансове на съперника си в 10-ия гейм и спечели с 6:4, а с това и мача. 23-годишният Димитров си осигури 90 точки за световната ранглиста и 40930 евро от наградния фонд и в третия кръг ще играе със защитаващия титлата си Станислас Вавринка (Швейцария), който победи Хуан Монако (Аржентина) с 6:1, 6:4.

 

30-годишният Вавринка е номер 9 в световната ранглиста. 183-сантиметровият швейцарец има девет титли в кариерата си и е заработил почти 15.5 милиона долара от наградни фондове в професионалната си кариера от 2002 година насам.

 

Вавринка има две победи в три мача срещу Димитров. Швейцарецът спечели със 7:5, 6:3, 6:3 на Откритото първенство на Австралия по тенис през 2011-а година, а през 2013-а се наложи с 3:6, 6:4, 6:1 на турнира от сериите "Мастърс" в Мадрид. Димитров победи Вавринка с 6:2, 6:4 на турнира на трева в Лондон през миналата година.