Действията на синдиците на КТБ са срещу огромни задължения, допълни той

"Генезисът на проблема в КТБ е, че очевидно през цялото време не са спазвани банковите стандарти и са отпускани кредити на фирми без обезпечение, без конкретен бизнес проект и без яснота как те ще бъдат възстановени някога на кредитора”, каза още Горанов.

 

Това коментира министърът на финансите Владислав Горанов по време на днешното правителствено заседание. На него той представи информация за състоянието на КТБ и работата на Фонда за гарантиране на влоговете (ФГВ) в банките във връзка със събиране на имущество.

 

"Действията на синдиците на КТБ не са срещу няколко камери или срещу една медия. Те са срещу огромни задължения, формирани в продължение на години на един нетърговски принцип. 

 

"Ще ви прочета едно писмо, което вече е разпространено в медиите и е свързано с небезизвестната национална медия ТV7, която се опитва да внуши, че спрямо нея се извършва репресия”, заяви Горанов.

 

"От ръководството на Технологичен център "Институт по микроелектроника" (ТЦИМ) до министър-председателя, главния прокурор и председателя на ФГВ е изпратено писмо с молба за съдействие да бъде осигурена възможност ТЦИМ, което дължи над 160 милиона пряко на КТБ, да си събере 288 милиона от ТV7. Тоест спекулацията, че телевизията дължи само 5 милиона за техника би била вярна, защото това е прекият кредит, който ТV7 има към КТБ. Но тя по договор за заем между ТЦИМ и фирмата, която е едноличен собственик на ТV7 – "Краун медиа", е отпуснала 260 милиона безлихвен кредит, който не е обслужван и който не се обслужва”, обясни финансовият министър.