"Това, което не може да бъде отречено е, че там върви чистка", коментира Георги Милков

 

„Това, за което Ким Чен Ун прави чистки сред тези хора, е фактът, че те му се противопоставят или той ги вижда като някаква заплаха. Има един минимум на хора, които той може да изчисти. Останалите ще се страхуват. Но ако превиши границата, останалите могат да се организират и ще го свалят. Ако той премине тази граница, нищо чудно да очакваме истински преврат в Северна Корея”.

 

Това заяви в студиото на „Здравей, България” журналистът Георги Милков. Изказването му бе по повод разпространената от агенция "Франс прес" информация за това, че в Северна Корея е бил разстрелян военният министър. Причината – той бил задрямал в присъствието на лидера Ким Чен Ун.

 

„Когато коментираме Северна Корея, би трябвало да си даваме сметка, че има един санитарен минимум информация, която можем да приемем. Всичко останало трябва да подложим на сериозно съмнение”, добави журналистът.

 


„Това, което не може да бъде отречено е, че там върви чистка. Баща му за 20 години смени трима – четирима военни министри. Аз например първо се съмнявах за кучетата, на които е хвърлил лелинчо си. Сега се съмнявам в това, че е разстрелял военния министър”, коментира още Георги Милков.

 

Повече по темата гледайте във видеото.