Компанията строи атомни централи в Китай, Индия, Виетнам, Турция, Бангладеш и други страни

"Росатом" планира да увеличи портфейла със свои поръчки до 150 милиарда долара през 2020 г. Това съобщиха от държавната корпорация, предаде БГНЕС.

 

През милата година портфейлът с чуждестранни поръчки нарасна с 34 милиарда долара и достигна 101,4 милиарда долара.

 

"Росатом" строи атомни централи в Китай, Индия, Виетнам, Турция, Бангладеш и други страни.

 

VII Международен форум "Атомекспо 2015", чиято главна тема е "Ядрената енергетика - импулс за социално и икономическо развитие, беше открит в Москва.

 

"Атомекспо" е един от най-големите изложбени и бизнес форуми, на които си дават среща за преговори водещите световни лидери в ядрената енергетика. Целта е да им се предостави възможност да анализират и обсъдят съвременните предизвикателства, с които се сблъсква енергийният пазар, да определят посоката на развитие на атомната промишленост, както и основите за стабилното социално и икономическо развитие на страните, развиващи такива мощности.

 

На тазгодишния форум е организирана международна специализирана изложба и конгрес с участието на международни, държавни и обществени организации, представители на руските и чуждестранни компании, водещи експерти в сферата на атомната промишленост.

 

За шест години, откакто форумът съществува, той се превърна в международно призната дискусионна площадка, където се обсъждат най-актуалните въпроси на ядрената енергетика и се формират тенденции за нейното по-нататъшно развитие.