При засилен интерес от медиите пристигнаха испанският крал Фелипе VI и съпругата му

 

Кралете на Испания и Холандия, както и най-близкият наследник на последния крал на Португалия, уважиха литургията в памет на княз Кардам в Мадрид. 

Още по темата

 

Най-големият син на Симеон Сакскобургготски почина преди месец. Той пострада тежко в автомобилна катастрофа в Мадрид през 2008 г. и след седем години в кома почина от инфекция на белите дробове.

 

Литургията беше отслужена по православния канон в мадридската църква "Сан Херонимо ел Реал" в присъствието на Симеон, съпругата му Маргарита Гомес-Асебо, сина им княз Кирил и княз Борис - най-големият син на Кардам.

 

При засилен интерес от медиите пристигнаха испанският крал Фелипе VI и съпругата му - кралица Летисия. Те бяха съпроводени от предишния монарх Хуан Карлос и кралица София.

 

Събитието лично уважиха още кралят на Холандия Вилем-Александер и кралица Максима, както и предишният монарх - кралица Беатрикс. От португалска страна присъстваше Дом Дуарте, Херцог на Браганца, който е най-близкият по мъжка линия роднина на Дом Мануел II, последният крал на Португалия.

 

Снимка: БГНЕС