Разчистват се паднали дървета и клони

 

Пловдив и околностите се възстановяват от водния ад, който преживя града вчера следобед. Цяла нощ екипи на пожарната са отработили 70 сигнала за наводнени имоти. Разчистват се паднали дървета и клони. Двама души станаха жертва на стихията там, а един е ранен. Каква е ситуацията сега?


Продължава отводняването на приземни етажи и подлези след потопа, който заля улиците на града. Причината за водното бедствие е обилното количество дъжд от 55 литра на квадратен метър, което падна за 15 минути. Това доведе до пътна блокада, наводнения и жертви. Единият загинал е мъж от Костиево, върху чиято къща е паднала мълния, а другият е монттъор в автосервиз, който се опитал да спре електрозахранването в наводненото помещение и бил покосен от токов удар.


Десетки сигнали за паднали дървета и клони и смачкани автомобили има в района на Пловдив. Екипите по разчистването са прекъснали работа между 2 и 7 часа сутринта.


Пожарната продължи с отводняването на сгради. Хората описват мощната буря като апокалипсис.


33-годишен е младият монтьор, който загина в този автосервиз в Пловдив. По време на бурята той опитал да спре тока в наводненото помещение, но бил поразен от токов удар. Очевидци разказват, че линейката се е забавила 30 минути заради падналите по пътя дървета. В пловдивското село Костиево мълния подпали къщата на 50-годишен строител, който загина в пожара.


В болница е настанен и младият мъж, върху който паднаха тролейбусни жици. Районът продължава да не е обезопасен. След дъждовете в Пловдив, по някои улици се появиха и жаби.


Повече по темата гледайте във видеото.


Репортер: Илиян Велков