Неочакваната изборна ваканция ще е тридневна, а сметката поема изцяло Ценко Чоков

 

Почивка срещу вот. Кметът на Галиче Ценко Чоков ще води избирателите си на море. Неочакваната изборна ваканция ще е тридневна, а сметката поема изцяло кметът. Има ли вече записани екскурзианти и как кметът коментира този жест - изборен туризъм или просто политическо благородство?


Без претенции за точност в селския магазин са се записали около 200 души. В четвъртък за безплатно море успя да се запише и колегата Марина Стоименова. Заедно с нея потърсихме отговор на въпроса колко безплатна е почивката на кмета Ценко Чоков два месеца преди вота.
За безплатното море на кмета всички са чували, но малко говорят публично.


„Няма нищо за разказване. Далавери и клюки не влача. Няма да клюкарствам, не искам! Ще ходя, що да не ходя”, казва Малина.


За безплатното море чухме и ние, и направо се записахме. И след като се записахме, потърсихме кмета, за да го питаме кога тръгват автобусите за морето.


Кметът на село Галиче Ценко Чоков ми вдигна телефона, но затвори, когато чу коя съм. Затвореният телефон не ни отказа и ние продължихме да го търсим. Ден по-късно го открихме в центъра на Галиче. След радушния прием, Чоков все пак решава да излезе, а гонката продължи из мегдана на Галиче.


Всички искат и да знаят шофира ли сина на кмета без книжка. Чоков е готов да разкаже срещу 10 лева. След като даваме парите, Чоков звъни на сина си. След като се убедихме, че младежът поне по документи е изряден, сме изненадани и от жена с букет рози. Кметът е рожденик.


Кметът пък твърди, че всяка година води на почивка електората. А откъде са парите на кмета - Чоков е категоричен - крупен арендатор е.


Важно е да отбележим, че безплатното море за електрората от кандидат-кмет, според българските закони, не е престъпление.


Повече по темата гледайте във видеото.