Подкрепа за страната ни даде лично президента на Международната федерация

 

 

България може да е следващият домакин на Световното първенство по волейбол. Подкрепа за страната ни даде лично президента на Международната федерация по волейбол.


Ден преди големия мач нашите национали отново са в зала „Арена Армеец” за подготовка. Единствено пред Нова централният блокировач Теодор Тодоров разказа как се чувстват момчетата.


А по-рано днес стана ясно, че България най-вероятно ще приеме Световното първенство по волейбол при мъжете през 2018 година съвместно с Италия. В името на тази идея премиерът Бойко Борисов прие президента на Международната федерация Ари Граса, който обяви подкрепата си за нашата страна.


"Ние трябва да решим домакина. Но мога да ви уверя нещо. Тук не става въпрос за пари. Стратегически, за мен тази част на Европа е много важна. А България е в центъра на този регион. И искам волейболът да се развива тук", казва президентът на Международната федерация Ари Граса.


Днешният ден обаче е интересен и с друго - националите си имат рожденик - Виктор Йосифов.
В родния му град Омуртаг се срещнахме с родителите му и с първия му треньор.


„Постепенно благодарение на ръста си, благодарение на характера си и на трудолюбието, което той имаше, успя да се наложи”, обясни Андрей Йорданов, учител по физкултура в Основно училище "Акад. Даки Йорданов" – Омуртаг.


Като малък Виктор е бил тих и скромен, но и отличен ученик.


„Повече си седеше вкъщи, гледаше спорта. Беше спортна натура, интересуваше се от всякакъв вид спорт. Просто гордея се с него като го видя. Хубаво ми е, защото той си е постигнал целта, докато стигне дотук, мина през много перипети”, казва майката на Виктор Роска Вичева.


„По време на мачовете изпитваме голямо напрежение, адреаналинът се вдига при нас”, казва бащата на Виктор Ганчо Йосифов.


А всички българи искат един подарък за Теодор и съотборниците му - победа над Франция.


Повече по темата гледайте във видеото.