Има опасения, че хиляди хора бедстват на недостъпни места

 

Пакистански военни самолети стигнаха до оцелели в отдалечени планински райони 24 часа след вчерашното мощно земетресение в района, но има опасения, че хиляди хора бедстват на недостъпни места, предаде ДПА, цитирана от БТА.

 

Армията достави по въздуха храна и лекарства в областта Читрал и транспортира ранени в столицата Исламабад в първата спасителна мисия след вчерашния земен трус със сила 7,5.

 

Жертвите в Пакистан станаха 275, съобщи министърът на информацията Первез Рашид. Повечето загинали са в северния планински район Малаканд, до границата с Афганистан. 80 са жертвите в Източен Афганистан, а в долините в индийските Хималаи - най-малко четири.

 

Днес ще има още полети на военни хеликоптери и самолети в недостъпни райони в Пакистан. Властите изпратиха тежка техника за отваряне на повредените пътища между Пакистан и Китай. Ремонтират се пътища и в други райони, пострадали от земетресението. Властите в Афганистан също правят всичко възможно, за да стигнат до оцелели в отдалечена област под контрола на талибаните в провинция Бадахшан.