Изборът му раздели хората в Семчиново на две

 

В четвъртък с бунт, напрежение и жива верига започна първият работен на новия кмет на пазарджишкото село Семчиново. Изборът на Пламен Темелков раздели хората в селото на две - едни, които го харесват и подкрепят и други, които категорично не искат той да ги управлява следващите четири години. 

Още по темата

 

40-годишният Пламен Темелков е издигнат за кмет на селото от Единна народна партия. Преди това е бил общински съветник в Септември. Въпреки това признава, че не познава законите за местното самоуправление, но обещава сега да ги научи. Заявява, че е завършил средно образование.

 

Имам образование за механизатор-животновъд в СПТУ-Септември”, обясни той и разказа, че преди години е имал морга за авточасти, разглобявал е коли и е вкарвал автомобили от чужбина. „Сега имам земеделие. Имам 20 декара череши и овощни градини”, подчерта Темелков.

 

Новият кмет има вече и ясен план за управление. „Ще ремонтираме стадиона в село Семчиново. Ще направим и някоя улица”, обеща Темелков. Той не крие, че има и сериозни политически амбиции, но заяви: „Нека да изкарам мандата и след това ще говорим. Депутат няма да стана засега”. Прокуратурата в Пазарджик започна проверка на бизнеса и имотното състояние на новия кмет, а недоволните подадоха иск за касиране на изборите.

 

Репортер: Благой Бекриев