Има шанс те да са живи

 

Има малка вероятно българката и британеца, които бяха затрупани от скална маса край Крушунските водопади, да са оцелели. Това заяви областният управител на Ловеч Георги Терзийски.

 

След като вчера цял ден спасителните екипи работиха на мястото на инцидента, акцията продължи и през нощта. Затиснатите под скалите хора се издирваха до четири часа тази сутрин, но без никакъв резултат.

 

“Два огромни скални къса останаха и все още екипите ги разрушават”, заяви Красимир Джонев-кмет на община Летница

 

“Екипите, които замениха нощните смени  работят усилено, пожарникари, полицаи, спасители. Извикали сме екипи от София и Монтана, както и екип на контролно-спасителната служба в Троян със следово куче, което да помогне. Да се молим да има благоприятен изход от тази ситуация, тъй като районът е карстов и има много скрити таверни, които могат да спомогнат да бъдат там хората затрупани, но оцелели”, каза още Терзийски. 

 

За Нова телевизия специалистите обясниха, че до момента подобни свлачища на територията на парка “Маарата” не е имало, а общината редовно е извършвала проверки и обрушване на скалите. За тях това е нещастен инцидент.

 

Работата по разрушаването на скалите продължава бавно, тъй като има вероятност специализираните машини, с които се работи да предизвикат вибрации и това да доведе до евентуално ново свличане на скална маса, което може да застраши живота на спасителите. 

 

Репортер: Юлиана Цанева