Според някои народни представители реформа в МВР не може да се направи с рязане на заплати

 

Полицаи отново излизат на протест пред парламента. Служителите на МВР се събират на жълтите павета в деня, в който бюджетната комисия ще обсъжда парите за ведомството.

Още по темата


Поредната демонстрация под пагон спечели подкрепата и на част от депутатите. Те са на мнение, че реформата в МВР не може да се направи само чрез орязване на заплатите на служителите.


Протестът на полицаите е съобразен със закона и е учудващо, че повече от 10 дни управляващите не могат да намерят диалог”, коментира депутатът от БСП Красимир Янков.


Според Красимир Каракачанов от Патриотичния фронт прави лошо впечатление, че на заседанието на вътрешната комисия в сряда не са присъствали министрите на финансите и на вътрешните работи. 


При подобно несериозно отношение е нормално хората да продължават да се притесняват”, коментира Каракачанов.


В ефира на „Здравей, България” Галентин Грозев от Синдикален алианс „Сигурност в МВР” обясни, че униформените отново излизат на улицата, тъй като нищо от обещаното от властта в неделя не е документално оформено. По време на националния протест на полицаите вътрешният министър Румяна Бъчварова заяви, че ще бъде оттеглен законопроектът, според който позителите на реда губят част от социалните си придобивки.