Истинска драма се разигра в полета от Франкфурт за Белград в неделя

 

Мъжът, който се опита да нахлуе в пилотската кабина на самолет, беше задържан в Белград, предаде агенция "Руптли". Вижте кадрите от ареста му!

 

Още по темата

Припомняме, че в полета от Франкфурт за Белград в неделя се разигра истинска драма, след като американски гражданин от йордански произход многократно се опита да нахлуе в пилотската кабина и да разбие машината на "Луфтханза". Той "получил послание от Аллах за това".

 

Обезумелият пътник на име Лакен непрекъснато е повтарял, че е получил "просветление от Аллах и трябва да разбие самолета". Лакен на няколко пъти се опитал да отвори пилотската кабина, но благодарение на намесата на група спортисти, които пътували в самолета, той е бил неутрализиран.

 

"Лакен се опита да разбие пилотската кабина. В един момент настъпи истински хаос. Той повтаряше, че е загубил разсъдъка си и иска да отведе всички пътници при Аллах. Положението стана истински драматично. За щастие всичко приключи благополучно", разказа един от играчите на хандбалния отбор "Войводина" след приземяването на самолета на летището в Белград.

 

Веднага след това започна разследване на случая от страна на местната полиция.