Машината летяла от Берлин към египетския курорт Хургада

Пътнически самолет, летящ от Берлин към египетския курорт Хургада, е кацнал извънредно в Будапеща заради бомбена заплаха, съобщава "Ройтерс".

 

Полицията веднага започнала да претърсва машината, но експлозиви така и не са били открити. Самолетът излетял от Берлин в 9.22 часа тази сутрин, но когато наближили Белград пилотите решили да се върнат и машината били приземена  в Будапеща в 11.42 часа. От авиопревозвача обясниха, че са получили неясна заплаха по телефона и това е наложили извънредното кацане в унгарската столица. 


На борда на самолета е имало 133 пътници и 7 души екипаж. От авиопревозвача съобщиха, че са изпратили друг самолет, с който да транспортират пътниците от Будапеща до Хургада, съобщава www.thelocal.de.

 

Още по темата

Истинска драма се разигра в самолета, извършващ полет от Франкфурт за Белград в неделя. Американски гражданин от йордански произход многократно се опита да нахлуе в пилотската кабина и да разбие машината на "Луфтханза", защото е получил послание от Аллах за това. Вижте кадри от задържането на мъжа в Белград: