На 13 ноември в концертната зала загинаха 89 души

 

Френските следователи идентифицира трети терорист, участвал в атаката в концертната зала „Батаклан” на 13 ноември. 

Още по темата

 

Според френския вестник  "Le Parisien" името му е Фуед Мохамед–Агад. Той е пътувал до Сирия през 2013 година с осем свои приятели, двама от които са били убити при сражения там.

 

Есемес до жена, в който й се съобщава за смъртта на сина й, е позволил да се идентифицира третият атентатор самоубиец, съобщи пожелал анонимност полицейски източник, цитиран от Асошиейтед прес и БТА. Майката е получила есемеса на английски. Миналата седмица тя дала проба ДНК, което позволило на властите да идентифицират французина Фуед Мохамед-Агад като третия мъртъв нападател.

 

На един от другите синове на жената, който се е завърнал от Сирия, са повдигнати обвинения в тероризъм.

 

Междувременно стана ясно, че Абделхамид Абаауд, който е смятан за главен организатор на парижките атентати, е ръководил от Атина джихадистката група, разбита в началото на годината в белгийския град Вервие. През януари гръцката полиция е направила неуспешен опит да го залови.

 

В нощта на 13 ноември Фуед Агад и по-рано идентифицираните Исмаил Мустафа и  Сами Амимур откриха огън по присъстващите в зала "Батаклан" и  причиниха смъртта на 89 души. В последствие те се самовзривиха. Общо 130 души загинаха при атентатите, окървавили Париж.  

 

 

Видео: RUPTLY