130 души останаха с билет, но без постановка, която да могат да гледат

 

Измама с билети за театрална постановка. За това алармираха от общината в Благоевград. Преди дни 130 души от града са останали с билет, но без постановка, която да могат да гледат. Измама или недоразумение провери екип на „Събуди се”.

 

Вече седмици наред по много от обществените сгради в Благоевград стоят разлепени афиши, които рекламират постановката на театър „Мелпомена” – „Когато котката я няма”. С Нова телевизия се свърза зрител, който пожела да остане анонимен. Обясни, че си е купил билети за представлението, но когато отишъл да гледа постановката, такава нямало. Затова човекът подава жалба в полицията. В неговото положение се оказват още 130 души.

 

Фирмата, която организира представлението, обявява нова дата. Разгласява я отново, чрез плакати по обществените сгради. За тези, които имат желание да си купят билети, има и посочен телефон. В деня за новото представлението звъним и ние и търсим билети. Отново се оказва, че такова няма да има.

 

Според импресариото Веселин Веселинов не той се е опитал да подведе общината, а тя е подвела него. Твърди, че служителка на общината лично, но устно му е обещала му зала за представлението. Той продължил да продава билети - всеки на стойност около 10 лева. Обикалял организации и учреждения и без да дава касови бележки убедил 130 души да си купят билет. 

 

Дали заради жалбата в полицията, или заради интереса на Нова телевизия към случая Веселинов върна парите на 30 служители на Здравната каса в Благоевград.

 

Равносметката - 130 души платиха по 10 лева за представление, което така и не гледаха. Веселинов взе общо 1300 лева за билети. 300 лева върна, а за другите 1000 лева обеща да го направи. Въпреки това се чувства подведен от общината и ще я съди. От театър „Мелпомена”, наели импресариото, заявиха, че са потърпевши от недоразумение между Веселинов и Община Благоевград.