Веселина Фелдман - един от финалистите в първото издание на ПРОМЯНАТА се нуждае от подкрепа

Един от финалистите в първото издание на най-голямата социално отговорна инициатива ПРОМЯНАТА 2014/2015 вече повече от година помага на деца със специфични нужди с конна терапия. Благодарение на иновативната терапия и постоянството на психолога Веселина Фелдман деца с аутизъм, синдром на Даун, хиперактивност и детска церебрална парализа се научават да общуват първо с конете, а след това и с хората. Програмата за терапия с помощта на коне допринася за по-доброто им емоционално, социално и физическо развитие.

 

За да продължи да помага на близо 70 деца с увреждания обаче Веселина и Сдружение „Конна терапия” търсят осиновители за двата коня, работещи с децата - кобилата Зита и нейното 6-месечно конче Мезира. В навечерието на празниците, Веселина, която истински вярва, че чудесата са възможни, се обръща към всеки, който е готов да подаде ръка и да помогне в грижата за двете кончета. „Търсим хора или организации, които да ни подкрепят, защото това, което правим със Зита и Мезира, наистина си струва и всеки ден виждам ефекта от нашата работа и радостта в очите на децата и техните родители”, споделя Веселина.

 

Всеки осиновител подписва договор, регламентиращ параметрите на неговата подкрепа, и може да посещава осиновения кон, както и да присъства на терапевтичните часове с децата. Грижата за един кон е свързана с много разходи за осигуряването на храна, престой за конете, медицински прегледи, специално обучение и други, а необходимата месечната сума за отглеждането на коня е 250 лева.

 

Желаещите да помогнат срещите на Веселина с нейните малки герои да продължат могат да получат повече информация на телефон: 0878 345 007, както и във Facebook страницата на Веселина.

 

Банкова сметка:

Сдружение "Конна Терапия"

Банка ДСК

IBAN: BG40STSA93000022393469

BIC: STSABGSF

 

Първото издание на ПРОМЯНАТА (2014-2015), част от което е и центърът за конна терапия на Веселина Фелдман, показа, че социалното предприемачество има сериозен потенциал за развитие у нас и даде шанс на пет проекта да демонстрират реални резултати. С второто издание на конкурса нови петима социални предприемачи предстои да реализират социалните си идеи за подобряване живота и осигуряване на по-добро бъдеще на децата у нас.