Униформените използват сълзотворен газ и водни оръдия срещу протестиращите

 

Сблъсъци в Кьолн между крайнодесни демонстранти и полицията при протестите на ислямофобското движение ПЕГИДА срещу бежанците и политиката на канцлера Ангела Меркел. Според крайнодестните формации прииждането на мигранти трябва да спре веднага. 

Още по темата

 

Униформените използват сълзотворен газ и водни оръдия срещу протестиращите, за да ги разпръснат, съобщават АФП и ББС. Митингът бе свикан не като политическо събитие, а като протест срещу бездействието на политиците срещу вълната от сексуални атаки над невинни германки от страна на бежанци в новогодишната нощ.

 

Скандирайки „експулсиране“, поддръжниците на ПЕГИДА развяваха знамена и плакати с лозунги „Изнасилващите бежанци не са желани”.

 

Припомняме, че в навечерието на Нова година бяха извършени кражби и сексуални посегателства, за които според сп. "Шпигел" вече са подадени около 200 жалби, от които две за изнасилване при утежняващи вината обстоятелства.

 

Федералната полиция откри 32 заподозрени, от които 22 са кандидати за убежище. Всичко това, както и бездействието на силите на реда, предизвика скандал в Германия. Миналата година в страната пристигнаха 1,1 милиона търсещи убежище.

 

Междувременно германските власти са започнали разследване на сигнал, според който в новогодишната нощ 500 мигранти са се опитали да нахлуят в дискотеки в град Билефелд.