Фотограф с ексклузивни кадри от насилието в новогодишната нощ

 

Вълната от насилие в германския град Кьолн продължава. Този път жертви на нападения стават чужденци. От полицията съобщават, че броят на жалбите за насилие в новогодишната нощ вече надхвърлят 550

 

„Голяма част от германците все още не искат да признаят, че Кьолн вече не е същият. Страх от чужденците действително има и това го доказа протестът на крайнодесните партии, който събра 1700 души. Преди това те нямаха никаква популярност и успяваха да съберат не повече от 300-400 привърженици”, разказа репортерът на Новините на Нова Марина Цекова, която се върна от Кьолн. 

 

Междувременно млад фотограф доби изключителна популярност, след като засне ексклузивни кадри от нападенията срещу жени в Кьолн. До 31 декември 2015 г. Маркус е едно момче от провинцията, което обича да снима. 

 

На Нова година той се озовава на площада в германския град. Дошъл е да се забавлява с приятелите си. Носи и камерата, с която никога не се разделя. 
 

Изведнъж забелязва как мъж удря жена. Инстинктивно вади камерата си и снима. Така се превръща в един от малкото фотографи, заснели случилото се.

 

Какво разказа Маркус – гледайте във видеото.