Десетки шофьори прекараха нощта на студено

 

Обилният снеговалеж през нощта затвори за движение на тежкотоварни автомобили пътищата в цялата Великотърновска област. Без електричество късно снощи останаха и  някои от селата в района.

 

Най-тежка беше ситуацията на главния път Русе – Велико Търново, където десетки шофьори прекараха ноща в камионите, докато чакаха пътят отново да бъде отворен за движение. Екипи на пожарната и БЧК обикаляха  месатата, на които те останаха блокирани и им раздаваха храна, вода и топли напитки.  

 

Станислав Стефанов  пътува от Хърватска към Габрово. Курсът му е трябвало да приключи още в 18 часа, но заради снежната блокада му се наложи да прекара нощта на главният път Русе – Велико Търново, при село Куцина. 


За някои от блокираните нощта премина на топло в крайпътните заведения, но въпреки това нескриха възмущението си от това, че снегът отново ни изненада. А за повечето  това озаначава и неустойка, след като изпълнението на курсовете им ще закъснее с часове. 

 

Екипи на пожараната и БЧК през цялата нощ обикаляха раайоните, в които тировете останаха под снежната блокада и осигуряваха храна и топли напитки на шофьорите. 


ОД „Пътна полиция” призовават гражданите да предприемат пътуване само в крайно наложителни случаи и с автомобили оборудвани за зимни условия, тъй като обстановката ще продължава да се влошава.

 

В Златарица и Елена продължава да няма ток. 

 

Репортер: Мартин Георгиев