Те настояват за среща с премиера

Гръцки фермери излязоха на протести близо до границата с България. Недоволни земеделски производители имаше в събота, както в района на "Кулата", така и района на ГКПП "Петко Войвода".  

Още по темата

 

Фермерите продължават блокадата на пътищата свързващи Гърция с Македония и Турция. Недоволството им е продиктувано от увеличаването на ДДС на 29 % и от състоянието на гръцката икономика. 

 

Производителите протестират и заради наводнените земеделски площи от реките, извиращи от България и преминаващи през територията на Гърция. Положението е най-драматично  в районите между Орестиада и Дидимотика.

 

Те нямат претенции към българската държава, а по-скоро към лисата на реакция и помощ от страна на гръцкото правителство.  Пътищата се блокират основно между  11.00 и 13.00 часа, както и между 16.00 и 18 00 часа. Полицията отклонява движението по обходни маршрути. 

 

 

В петък в интернет се появиха кадри на които се вижда как стотици трактори са разположени на гръцко-българката граница в района на град Серес в знак на протест срещу реформите в данъчната политика, наложена от правителството на СИРИЗА.