Стотици хиляди са без ток, а движението е парализирано

 

18 жертви след мощната снежна буря, връхлетяла Източното крайбрежие на САЩ.  На места снежната покривка достига 1 метър. Стотици хиляди са без ток, а движението е парализирано. 

Още по темата

 

85 милиона души в 20 щата са на пътя на снежната буря. Стихията прекъсна електрозахранването на хиляди, парализира градовете, опразни летищата и летищата. Повече от 7000 полета са анулирани, градският транспорт в Ню Йорк, Вашингтон, Балтимор и Филаделфия не се движи. 

 

„Лошо е и бързо става все по-лошо”, коментира кметът на Ню Йорк  Бил де Бласио. Стотици шофьори в няколко щата бяха блокирани на пътя в автомобилите си. Дори и колите на спешна помощ имаха проблеми.  „Това е историческа снежна буря. Тя е огромно предизвикателство”, заяви губернаторът на Пенсилвания Том Уолф.

 

В Пенсилвания стотици коли останаха блокирани повече от 20 часа на пътя, сред тях и училищен автобус. В Ню Йорк бяха затворени част от пътищата. Дори Бродуей опустя, след като представленията бяха анулирани.  

 

Тежко е положението и в столицата Вашингтон, където натрупа 75 сантиметра.  Снежната буря е толкова голяма, че се вижда и от Международната космическа станция. Прогнозата е, че и днес тя ще продължи да създава проблеми, а изчисленията сочат, че щетите са за повече от 1 милиард долара.

 

Следете актуалната прогноза за времето във Вашия регион и по света в sinoptik.bg.