За всеки фас на земята глобата е минимум 10 лева, може да стигне и до 50

 

1 200 000 лева глоби за снегопочистващите фирми в София. Наказанията са за недобре свършена работа в дните с обилен снеговалеж. В столицата са санкционирани и повече от 500 фирми и граждани за непочистен сняг и висулки. 

 

Има два типа реакции, когато някой бъде глобен за боклук на улицата. В единия случай се засрамват и извиняват, а в другия - реагират агресивно и враждебно. 

 

За всеки фас на земята глобата е минимум 10 лева. Може да стигне и до 50 лева. Най-често се хвърлят боклуци по спирките, пред кината и театрите, както и на площадите. Подобни примери не липсват и в мрежата. В последните години се качват клипове от цял свят на хора, които изхвърлят боклуците си през прозорците на колите. 

 

Тези клипове родиха и нова тенденция – съвестни минувачи да връщат изхвърления боклук обратно на притежателя му. Сред най-популярните е момиче, което обикаля с мотора си и раздава справедливост… по своему. 

 

Най-упорити се оказват двама шофьори в Русия. С минути в задръстването продължава играта на нерви, в която единият шофьор настоява да остави боклука си на земята, а другият просто отказва да му го позволи.