Идеята е на районните кметове

 

Правят синя и зелена зона за платено паркиране в още шест квартала на София. Идеята е на районните кметове, а целта - да се сложи ред в паркирането. 

Още по темата


Любопитното е, че за момента тази идея не е известна на повечето хора. Нова научи за нея от зрител, който ни изпрати снимка на залепена бележка на входа му, в която са обяснени идеите за новите платени паркоместа.


От общината увериха, че разширението на зоните ще бъде обсъдено с хората, които живеят в кварталите, преди да се вземе окончателно решение.


От Центъра за градска мобилност отрекоха да са изпращали такова предложение, но общинарите твърдят, че са го получили. А то е за няколко хиляди нови платени паркоместа, извън сегашните 16 хиляди. Идеята е те да са в районите „Възраждане”, „Лозенец”, „Средец”, „Красно село”, „Триадица” и „Оборище”.


Преди две години жители на някои квартали сами поискаха зоните за платено паркиране да бъдат разширени. 


Остава обаче цялостният проблем с паркирането в центъра на София. 


В понеделник, на заседанието на транспортната комисия, общинските съветници ще разгледат окончателното предложение на Центъра за градска мобилност за увеличаване на платените зони. На комисията от БСП ще предложат отделно общинско предприятие да поеме паркирането.


Ще бъде обсъден и въпросът със спирането на трамвай номер 6, което също предизвика протести сред жителите в южните квартали.