Десетки катастрофи заради заснежените пътища

 

Черен петък на пътя. Десетки катастрофи заради заснежените пътища.

 

Кола излетя и падна в Струма, а верижен удар на Ботевградско шосе завърши с една жертва и един тежко ранен пътник, а няколко други се отърваха на косъм от трагедията. 

 

Тежкият пътен инцидент е станал малко преди обед на изхода на София, на "Ботевградско шосе", съобщиха за Нова от КАТ.

 

 

Автомобил, управляван с висока скорост, удря две паркирали коли. Преди удара колата започва да прави маневри по "Ботевградско шосе", престроява се и закача един камион и друга лека кола, след това се озовава в локалното платно, където удря други две коли последователно.

 

Шофьорът умира, а човекът, пътувал с него, е пострадал и е настанен в "Пирогов". Потърпевшият е с криминално минало, а загиналият водач няма нарушения на пътя досега.

 

Взетите проби за алкохол са отрицателни.

 

Колата с бясна скорост изпреварила автомобил, а след това успяла да задмине и камион, който се движел вдясно. 

 

"Закача бронята на товарния автомобил и завивайки рязко вдясно, удря се в бордюра, прелита около 7-8 метра", коментира Тенчо Тенев, началник на Пътна полиция - София. 

 

 

Пътният карамбол завършва с полет над шосето. След полета автомобилът последователно се удри в две коли, паркирали в локалното на Ботевградско шосе. Сега тук са останали само ламарини и счупени стъкла.

 

Първите огледи и разпити на място показват едно – висока скорост. От бясното шофиране останалите на пътя се спасили по чудо.

 

Лек автомобил пък излетя в река Струма при друг инцидент на пътя – край Кресненското дефиле. За да избегне челен удар с движещ се в насрещното тир – микробус се забива в скала на пътя и се преобръща, а леката кола, която идвала в този момент полита във водата. 

 

Пътуващите успели да напуснат навреме колата. На помощ на пътя се притекли и пожарникари. По чудо жертви и тежко пострадали няма.

 

началото на годината са станали близо 500 тежки инциденти на пътя с почти 40 жертви и стотици ранени. От пътната агенция уверяват, че всички републикански пътища са почистени. Но голяма част от пътищата в страната остават мокри и хлъзгави, а заради ниски температури може да се стигне и до поледици. Така че бъдете внимателни на пътя.

 

 

От КАТ предупреждават, че пътищата в страната са мокри и хлъзгави заради дъжда и снега, така че шофирайте с повишено внимание!