Движението беше спряно за няколко часа

 

Мъж е скочил пред влака на метростанция "Бели Дунав", съобщиха за Нова от Столичния "Метрополитен". Човекът е в много тежко състояние и е настанен в Централната реанимация в "Пирогов".44-тодишният пациент има тежка мозъчна контузия със счупване на основата на черепа, 11 счупени ребра, а част от пръстите на единия крак са ампутирани. Поставен му е гръден дрен. Направени са му подробни прегледи и високоспециализирани изследвания.

 

Още по темата

Инцидентът е станал между 11 и 11.30 ч.

 

Осигурена беше временна автобусна линия за транспортно обслужване в участъка от метростанция „Бели Дунав“ и Централната гара.

 

В 14.00 часа движението по втората линия на метрото в участъка между станция „Бели Дунав“ и "Мария Луиза“ бе възстановено, съобщиха от Столичната община.

 

 

За съжаление такива инциденти е трудно да бъдат предотвратени. Но не така ще бъде с Третия лъч на Софийското метро. Всичките 19 станции ще бъдат оборудвани със стъклен параван. Той ще пречи на хората да навлизат в тунелите и ще бъде преграда срещу падане на релсите и опити за самоубийство. Стъклената стена ще е висока метър и половина и ще е разположена от двете страни на всеки перон. След като влакчето спре на спирката, стъклените врати в преградата ще се отварят заедно с тези на мотрисата. Това ще става без намесата на машиниста, тъй като системата за управление на новите влакчета ще задейства автоматично стъклените стени. Третият метродиаметър се очква да бъде готов в средата на 2019 година.

 

Информация: Мария Димитрова, Живко Константинов