Подробности очаквайте в Разследване на Марин Николов тази неделя след централната емисия на Новините на Нова

Съдът пусна от ареста осъдения за влаковата катастрофа на гара Калояновец през юли 2014. Докато обжалва присъдата си, машинистът Христо Тиляшев има забрана единствено да напуска страната. Той проговори ексклузивно пред Марин Николов от Разследване. 
 
„Няколко месеца след катастрофата започнахме да обръщаме сериозно внимание на темата, защото още тогава се наложи алтернативна версия – не човешка грешка на машиниста”, заяви в „Здравей, България” Марин Николов. „След тази тежка присъда и отсичането, че Тиляшев е виновен за убийството на колегата си и раняването на пътниците си, питаме машинистът ли е виновен, или става дума за проблеми на пътя. И ако е второто – опитва ли се някой да скрие този факт”, коментира още разследващият журналист. 
 
Версията на Тиляшев е, че е подлъган от взаимоизключващи се сигнали. По думите му в последния момент той и колегата му получават сигнализация, че трябва да минат вляво, а преди това сигнализацията им позволява каране със 100 км/час. Тоест в последния момент няма как да намалят скоростта и така влакът дерайлира. Тиляшев е категоричен – не е виновен. „Не мога да поема вината на друг”, заявява той пред екипа на Нова.
 
Подробности по темата четете тук, не пропускайте  Разследване тази неделя, 13 март, след централната емисия на Новините на Нова.