Шефовете в министерството се събраха на спешна среща при премиера

 

Шефовете на МВР се събраха на спешна среща при премиера. След заседанието от вътрешното министерство обявиха, че за тях случаят с фалшивата заплаха, отнасяща се за района на бившия хотел „Плиска”, е приключен. 

Още по темата

 

„Мисля, че случаят беше приключен още вчера, нищо особено няма в него. Само в рамките на вчерашния ден има 12 сигнала за поставени взривни устройства и други технически средства, целящи терористични действия, но това е всекидневната ни работа”, коментира заместник-главният секретар на МВР Георги Арабаджиев.

 

След срещата стана ясно, че МВР ще получи допълнително над 5 милиона лева за защитни средства за полицаите.

 

„По-голямата част от парите ще отидат за оборудване на специалните полицейски сили, които работят на територията на София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе и Стара Загора, а също и части от дирекция „Жандармерия". Колегите ще бъдат оборудвани с лични предпазни средства, със защитни екипировки. Не малка част от тази сума ще бъде използвана за надграждането на две информационни системи, които към настоящия момент се ползват изключително много", уточни шефът на Националната полиция Христо Терзийски.