Елена Чопакова разказва една необикновена история за борбата с битовата престъпност в „Ничия земя” днес от 18.00 ч. по Нова

Журналистът Елена Чопакова ще разкаже на зрителите поредната необикновена история в предаването „Ничия земя” днес от 18.00 ч. по Нова. Събитието наистина е необикновено и влиза в разрез с широко разпространените клишета – българин обира ром, за да му открадне суджуците, подготвени за зимата. Това се случва в сливенското село Самуилово и е заснето с частна охранителна камера. На 300 километра от Самуилово пък е село Търнава, където камера засне неравната битка между продавачката Силвия и въоръжен крадец.

„За съжаление, живеем в държава, в която хем си гледаме храната, хем си гледаме видеонаблюдението по последен писък на техниката. Грабвайте прътовете, суджуци няма. От тази история могат да се извадят много изводи – и за ромите, и за българите, и за държавата, и за законите”, казва Чопакова.

Докато политици и експерти в костюми и със загрижени физиономии и поредната си стратегия за справяне с битовата престъпност от сутрин до вечер обикалят телевизионните студиа, хората в българските села се оправят сами с разбойниците – който както може. „Те нямат нужда от политиците. Или поне тези, които имат пари за камери и смелост да застанат с парцал срещу пистолет. Те не разчитат на държавата, държавата разчита на тях – я за данъци, я за парите от гурбета”, коментира Елена Чопакова.

Не пропускайте тази история за битовата престъпност и битката с нея в „Ничия земя” днес от 18.00 ч. по Нова.