Вижте какво отговори Регионалното министерство!

 

Кадри от Иракли, заснети с дрон, разкриват усилена строителна дейност в района.

 

Още по темата

Видеото ни беше изпратено от зрител на Нова телевизия.

 

"Заснех това вчера. Докато отивах към плажа, се разминах с няколко камиона със строителни материали. Когато започнах да си разопаковам дрона от чантата, дойде един пазач и ми каза, че е забранено да се снима. Когато го питах кой му е забранил, той отговори, че заповедта идва от концесионера на плажа", разказа за "Здравей, България" Кирил Йорданов.  

 

След излъчването на кадрите по Нова телевизия Регионалното министерство реагира с официално изявление.

 

В него се уточнява, че след проверка по сигнал през 2013-а са издадени две заповеди за спиране на строителството на Ваканционно селище, Ваканционен клуб и басейни в два имота в местност „Кладери”, землището на с. Емона. Впоследствие обаче тези заповеди са били обжалвани и отменени.

 

"В крайна сметка разрешенията за строеж са влезли в сила, което значи, че разрешените строежи са законни", подчертават от министерството.

 

„Директорът на ДНСК трябва веднага да разпореди проверка по съмненията за незаконно строителство на Иракли”, заяви за Дарик радио Найден Зеленогорски, председател на комисията по регионално развитие в парламента и съпредседател на парламентарната група на Реформаторския блок. 

 

Той добави, че лично ще проведе телефонен разговор с директора на ДНСК, за да се увери, че се осъществява стриктен контрол по изпълнението на закона.

 

През март Зеленогорски и депутатите от РБ инициираха освобождаването на плажовете Карадере, Иракли и Корал от стопанска дейност, което беше прието от парламента при промените в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие.