Шофьорът отворил вратите, преди да спре на спирката

 

Момче падна от автобус в движение.16-годишният тийнейджър от монтанското село Василовци, се отърва със счупена ръка и разбити зъби.


Любомир е седял в задната част на автобуса заедно със съучениците си. На метри преди спирката, където трябвало да слезе, той станал и тръгнал към вратата. През това време шофьора намалил скоростта, но отворил вратата още в движение. В този момент ученикът решава да скочи. Според обясненията на постаралият и шофьора, до инцидента се стигнало заради небрежност и детска наивност.


Една наивна момчешка постъпка завършва с четири избити зъба и счупена ръка.


„Бях в безсъзнание някъде около минута и помня само, как децата от автобуса ме вдигаха”, разказва Любомир Любенов.


Любомир е деветокласник в училище "Димитър Маринов" в Лом. Вчера след училище момчето се качило в училищния автобус с който пътувал всеки ден от Лом до родното му село Василовци и обратно. Шофьор на автобуса бил Валтер Михайлов, който има над 35 години трудов стаж зад волана.


„Видях го на огледалото, че става и си помислих, че му е лошо. И при това положение натиснах спирачка да спра, но натискайки отворих и вратата. И тогава той скочи моментално, явно не беше в добро състояние”, обясни шофьорът на автобуса Валтер Михайлов.


„Мислех, че няма да падна, а ще се закрепя и ще имам равновесие и просто скочих. Обаче не се получи така”, разказва още Любомир.


Свидетели на случката стават близо 30 деца. Шофьора на автобуса признава, че направил грешка като отворил вратата преди да е спрял автобуса.


„Съжалявам за случилото се. Говорил съм с майка му и баща му. Нямат претенции, той си е виновен. Така се получи, че съжалявам”, добави шофьорът на автобуса Валтер Михайлов.
А Любомир не може да обясни постъпката си.


От фирмата, превозваща учениците, казаха, че правят вътрешна проверка по случая. На шофьора на автобуса е съставен акт от полицията. Пробата му за алкохол е отрицателна. На момчето са взети кръвни проби за наркотици и алкохол.


Репортер: Биляна Борисова