Приоритетно ще се работи на виадуктите и тунелите по автомагистрала „Хемус”

 

Нови 32 милиона лева отпусна държавата за ремонт на пътища. Приоритетно ще се работи на виадуктите и тунелите по автомагистрала „Хемус” и няколко участъка в областите Разград, Плевен, Ловеч и Велико Търново.

 

Ремонти ще има и на пътя между Враца и Видин, както и на участъка от Видин до Димово, който няколко години беше затворен.

 

Заделени са средства и за обхода на Бургас, който, според регионалния министър Лиляна Павлова, трябва да бъде готов още това лято.  

Още по темата

 

По думите ѝ, по-скъпите винетки от началото на годината вече са помогнали да бъдат отпуснати повече пари от хазната.  

 

„Както обещах миналата седмица, благодарение на спестените пари от възможността да се гласува на национални избори и референдум заедно, днес правителството осигури още 31,9 млн. лв. за ремонта на пътища в Северозападна България и в област Хасково”, написа премиерът Бойко Борисов във Facebook.

 

„От тях 19 млн. лв. са за ремонта на 43 км от първокласния път I-1 (Е-79) Видин – София. Със средствата ще бъдат ремонтирани два участъка от пътя на територията на Северозападна България. 13 млн. лв. ще бъдат инвестирани в подобряване на състоянието на 35 км от път I-1 Видин – Димово, а 6 млн. лв. ще бъдат вложени в 8-километров участък при изхода на град Враца, посока Видин. С друго постановление от 15 април, Министерският съвет предостави 8 млн. лв. за ремонта на 22 км от първокласния път I-1 Димово – Бела – Скомля – Медовница. Общо ще бъдат инвестирани 27 млн. лв. за подобряване на състоянието на 65 км от пътя Видин - София. Правителството днес осигури и 12,9 млн. лв. за ремонта на 40,6 км в област Хасково. От началото на годината досега успяхме да разпределим допълнително близо 106 млн. лв. за превантивен ремонт на републиканските пътища в Северна и Северозападна България, и в област Хасково. Със средствата ще бъде подобрено състоянието на близо 282 км републикански пътища в областите Видин, Враца, Монтана, Разград, Русе, Силистра, Добрич, Търговище, Шумен, Плевен, Велико Търново, Ловеч и Хасково".