Петима мъже, сред които и полицай, са пострадали

 

Възрастна жена загина при пожар в хоспис във Варна. Петима мъже, сред които и полицай, са пострадали. Състоянието им е стабилно.

 

След преглед в отделението по токсикология на Военноморската болница четирима от тях са освободени за домашно лечение. В болницата остава само 52-годишен мъж, който е бил пациент на хосписа. 

Още по темата

 

Иван Димитров е бил в съседната стая на тази, в която пламва огънят. Разказва, че друга пациентка със старческа деменция е била оставена без надзор и тя е предизвикала пожара.

 

Докато персоналът на хосписа чакал пожарната, отвън на помощ на трудно подвижните хора се притичват служители и клиенти на близкото заведение. За 78-годишната жена обаче било вече късно.

 

Хосписът се намира в местността „Ален мак” край Варна. От ръководството отказаха да застанат пред камерата на Нова телевизия, за да коментират дали наистина жената с деменция е оставена без надзор.

 

Highslide JS
 

Мъж, вероятно работещ в социалното заведение, нападна екипа, хвърляйки саксия. Той разговаря със служители на социалната агенция, когато видя, че камерата го снима. За да избегне среща, нападателят дори попречи на служителите от Инспекцията по труда да влязат в хосписа.

 

Според данни на Агенцията за социално подпомагане собственикът на хосписа не е вписан в официалният регистър за предоставяне на социални услуги. От там обясниха още, че при проверката е установено, че в дома е имало 14 пациенти. С всичк  били сключени договори за предоставяне на услуги с фирма „Б и М Сторидж“ ЕООД. Справка в търговският регистър сочи, че фирмата се занимава с туризъм, търговия и транспорт.

 

Репортер: Нивелина Няголова