Златните момичета: Борихме се за нея до край, но тя взе решението да напусне

След края на европейското първенство по художествена гимнастика в Израел (17-19 юни) всички състезателки от ансамбъла ще бъдат изпратени на психиатър. И в момента в Холон при тях е спортният психолог д-р Татяна Янчева, която от 3 години работи с момичетата, а преди това бе във футболния „Левски“. След завръщането им в България обаче ще бъде потърсена по-сериозна психиатрична помощ, споделиха близки до отбора, цитирани от вестник „Монитор”.
 
Тя стана наложителна след трагедията с едно от „златните момичета” – Цветелина Стоянова, която във вторник направи опит за самоубийство. 21-годишната чаровница скочи от 6-ия етаж на блок 319 в столичния квартал „Надежда“, само няколко часа, след като съотборничките ѝ заминаха за Израел.
 
„От това, което ми разказаха, направих предположение за депресия. Но не съм лекар. След като отборът се върне от Израел, ще се потърси психиатър. Не психолог. Разликата е огромна", потвърди и бившата национална треньорка Нешка Робева, която в петък поканила целия отбор на празник в залата на „Герена“, но Цвети не се появила. 
 
Повече от печата гледайте във видеото