Веригата магазини дължала 2 милиона евро

Търговски спор за имоти! Чужд инвеститор се оплака, че веригата „Техномаркет” му дължи 2 милиона евро и се опитва да присвои неправомерно чужда собственост. Сезирани са и съдебни инстанции. 

Конфликтът започва в началото на годината, когато „Техномаркет” спира да плаща наемите си. Тогава основен акционер в търговската верига става депутатът Делян Пеевски.  

Днес, в отговор, от „Техномаркет” обявиха, че оспорват собствеността на чуждия инвеститор и  водят 7 съдебни дела заради същите имоти.

 „В началото на годината те спряха да плащат наеми, спряха комуникацията с нас и за нас това е доста обезпокояващо, защото имахме много добро партньорство през последните 10 години. Тогава мажоритарният собственик на „Техномаркет” се смени и по същото време се промениха отношенията ни с тях. И на практика приключиха. За мен това е много агресивна бизнес тактика”, заяви Майкъл Юлер, изпълнителен директор на инвестиционен фонд. 

„Тези магазини са собственост на „Техномаркет”, защото са били получени без „Техномаркет” да получи заплащане за това чрез фиктивни сделки. Ще изглежда доста шизофренично да продължим да плащаме за нещо, което твърдим, че е наше”, заяви Евгений Гълъбов, изпълнителен директор на „Техномаркет”.