Ще бъдат засегнати пътниците от два планирани полета

Стачка на кабинни екипажи във Франция се отразява и на полети у нас. От днес започна седмица на протестни действия на стюарди и стюардеси на „Air France”. В резултат два полета от Летище София днес бяха отменени. Няма да бъдат осъществени: Полет №AF1788, кацащ от Париж с планиран час 16:15 ч.; Полет №AF1789, излитащ за Париж с планиран час 17:05 ч. 

Очаква се над 30% от вътрешните полети във Франция и дестинациите на средно разстояние да бъдат отменени.  Протестните действия идват в най-натоварения период, когато хората почиват и пътуват повече. 

Споровете, предизвикали стачката са свързани с новия колективен договор на кабинните екипажи с работодателя. И идва само месец след стачка на пилотите, която доведе до отменянето на стотици полети.

 

По темата

Междувременно от летище “София“ обявиха, че се въвежда засилен контрол за работата на медиите на територията на летището във връзка с международната обстановка.

Всички медии и журналисти, които ще снимат в района на летище София (обществена зона и пред терминалите) трябва да изпращат писма до пресцентъра на летище София и до гранична полиция няколко часа преди снимките. Всички намерения за репортажи през почивните дни е необходимо да бъдат изпращани по e-mail до петък, 16:30 ч.

Всички медии и журналисти, които желаят да правят снимки в зоната след гранична проверка, е необходимо да изпращат своите искания не по-късно от 48 часа преди снимките.

Снимка: Shutterstock