Тя ще изслуша титулярите на министерствата на работна среща в лятната си резиденция

Министър-председателят на Великобритания Тереза Мей поръча на всеки член на правителството да представи план за излизане на страната от Евросъюза. Задачата е поставена на фона на опасения, че някои държавни служители може да се опитат да провалят Brexit, пише „Сънди телеграф“, цитиран от БГНЕС.

По темата

Следващата седмица Мей възнамерява да изслуша титулярите на министерствата на работна среща в лятната си резиденция Чекърс. Много от министрите в институционален план са заинтересовани от запазване на статуквото, е заявил източникът на вестника.

„Съдни телеграф“ отбелязва, че две трети от членовете на британското правителство по време на агитационната кампания преди референдума са подкрепяли запазването на евроинтеграцията.

На референдума на 23 юни мнозинството британци гласуваха страната им да напусне ЕС. Премиерката Тереза Мей обеща да изпълни волята на народа. За началото на 2017 г. са запланувани преговори за прилагането на член 50 от Лисабонския договор, предвиждащ механизъм за излизане от ЕС на държава-членка. Процесът ще продължи две години.