Той регистрира в ЦИК инициативния комитет за референдума на 6 ноември

Слави Трифонов няма да подкрепя никой от кандидатите за президент. Това заяви самият шоумен, след като регистрира в ЦИК инициативния комитет за референдума на 6 ноември.

„Шоуто на Слави” е инициатор на допитването, в което гражданите ще отговарят на въпросите дали държавната субсидия на партиите да бъде намалена наполовина, дали да има задължително гласуване и дали депутатите да се избират мажоритарно.

По темата

След регистрацията в ЦИК Трифонов заяви, че няма да се занимава с президентския вот и вниманието му е насочено изцяло към провеждането на допитването.

„Мога и да се разсмея, но имам да записвам шоу, иначе ще се разсмея много сериозно сега. Никого няма да подкрепям. А това, че партиите решават да си правят реклама по този начин, която и да е партия, който и да е кандидат-президент, никого няма да подкрепям. Подкрепям само това, с което съм се заел. Да направим такъв референдум. Това, че една или друга партия са решили да ни подкрепят... Защо не ни подкрепиха по-рано? Сега... късно е, либе, за китка”, каза той.