За какво най-вече ни лъжат половинките?

Национално проучване установи, че британските мъже по-рядко послъгват от дамите, които най-често спестяват истината, за да кръшнат от работа или да отклонят любовна среща, информира в. "Дейли мирър", цитиран от БТА. 

Но за оправдание на поданичките на Нейно Величество може да послужи фактът, че те много често послъгват и от благородни подбуди - да не наранят чувствата на ближния.

Проучването било поръчано от марка билков чай и обхваща 2 100 пълнолетни британци. Резултатите показват, че 39 на сто от жените лъжели че са болни, за да не се явят на работа. При мъжете този процент бил 37 на сто.

Една трета от дамите на диета я били нарушили тайно, без да казват на никого. За сравнение, при мъжете този процент се оказал 23 на сто. 37% от британките използвали лъжи, за да се измъкнат от нежелана любовна среща. Мъжете в подобна ситуация се оказали 27 на сто.

60% от дамите се престрували, че харесват получен подарък, докато той всъщност не им допадал. На подобна вежливост били способни едва 43% от мачовците.

60% от британците и от двата пола твърдят, че са напълно честни към родителите си, а 78 на сто - към партньорите.