В средата на кампанията не се променя Изборен кодекс, заяви Красимир Каракачанов

„В средата на кампанията не се променя Изборен кодекс”. Това заяви в предаването „Здравей, България” лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Повод за коментара е негов пост във Facebook. 

По темата

„Оттегляме подкрепата си към правителството, ако отпадне ограничението за разкриване на секции в Турция”, написа Красимир Каракачанов в социалната мрежа.

„Ние предложихме да няма ограничения за българите в страните-членки на ЕС, но да се контролира процесът в Турция. Върне ли се в съседна Турция безразборното създаване на секции и безконтролното гласуване, това за нас означава договорка на ГЕРБ с ДОСТ, Доган и Ердоган и ние напускаме. Ние не можем да подкрепяме правителство, което позволява това.

Безконтролното гласуване в Турция на български избори е намеса на чужда държава във вътрешните ни работи и застрашава националната сигурност. В заключение припомням, че Меркел не разреши в Германия да се създават безразборно секции за гласуване”, написа Каракачанов във Facebook.

Пред NOVA Каракачанов повтори, че „България не трябва да дава възможност на чужди държави да се месят във вътрешните ѝ работи. А това, което се случва в Турция на всички избори, е намеса във вътрешните работи на България”.  

Освен това Каракачанов припомни, че едно решение, за да стане факт, трябва да мине на първо четене, през комисии, между първо и второ четене отново през комисии.

„Така ще останат точно няколко дни до изборите. Докато се публикува и в Държавен вестник, кога точно ЦИК ще се организира за новите промени? Това е несериозно. Подобно нещо не се случва и в Папуа Нова Гвинея, камо ли в Европа”, заяви Каракачанов.  

Повече гледайте във видеото!

Ако станете свидетел на изборно нарушение, сигнализирайте ни! ЕКИПЪТ НА „РАЗСЛЕДВАНЕ“ ОЧАКВА ВАШИТЕ СИГНАЛИ ТУК. Не се колебайте да ни изпратите и снимки, видеоматериали или текстови сигнали.

ВСИЧКО ЗА КАНДИДАТ-ПРЕЗИДЕНТИТЕ И ИЗБОРИТЕ ЧЕТЕТЕ ТУК