На стадиона няма да бъдат допускани фенове, които носят огнестрелно оръжие

На футболната среща между отборите на „Лудогорец” и „Арсенал” на стадиона няма да бъдат допуснати фенове, които носят огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки и всякакви стъклени предмети, включително и флакони с парфюми, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР).

Малолетните лица пък ще бъдат допускани само с пълнолетен придружител и след попълване на декларация, която може да бъде изтеглена онлайн или взета от касите на стадиона.

Срещата ще се играе днес от 21:45 часа на Национален стадион „Васил Левски“. 

Преди, по време и след провеждане на спортната среща полицейските служители ще следят за опазването на обществения ред и за недопускането на инциденти на територията на града. 

Фен-клубът на „Арсенал” в България организира за привържениците на отбора сборен пункт от 18:00 часа на пл. „Свети Александър Невски”. Оттам ще тръгне шествие към националния стадион с маршрут по ул. „15 ноември”, бул. „Цар Освободител”, пл. „Орлов мост”, бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” до сектор „Г”. През цялото време феновете ще бъдат съпровождани от полицейски служители.

Преди да влязат на стадиона футболните фенове ще бъдат щателно проверявани от полицаи. Униформените ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние.

Ангажимент по охраната на спортната среща има и частна охранителна фирма, която ще следи за реда на територията на стадиона. 

За да се избегне струпване, от полицията приканват зрителите да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона. Вратите за посетители ще бъдат отворени в 19:45 часа.