Това става по искане на политическа партия късно вчера

С дребни нарушения е започнал изборният ден и в Хасковско. Проблем обаче се оказа смяната на членове на избирателни комисии в последния момент.

На страницата ни във Facebook може да следите развитието на вота с ексклузивна информация за хода на изборния ден

36 членове на Секционни избирателни комисии в Димитровград са сменени по искане политическа партия късно вчера. Оказва са обаче, че старите не са уведомени и са започнали работа. В 15-а секция се оказа, че има двама председатели.

Самите членове на комисията не допуснаха новият председател да поеме работата.

Документи за легитимността на новите членове на избирателни комисии пристигнаха малко преди обяд. От Районната избирателна комисия съобщиха, че изборният процес е легитимен, въпреки че част от документацията е с подписите на старите председатели на комисии. В същото време в част от секциите в Хасково на втори тур са изградени допълнителни тъмни стаички, които обаче се оказа, че не са чак толкова тъмни и има видимост към тях.

В крайна сметка председателят прегради стаичката със стол и така преустанови ползването й.

А другаде се оказа, че стаичката е по-тъмна отколкото трябва, защото в секцията е спрял токът.

В Хасковско гласуват над 241 000 избиратели. До 10 часа до урните са отишли 14 процента от тях.

Репортер: Димитър Иванов

Ако станете свидетел на изборно нарушение, сигнализирайте ни! ЕКИПЪТ НА „РАЗСЛЕДВАНЕ“ ОЧАКВА ВАШИТЕ СИГНАЛИ ТУК. Не се колебайте да ни изпращате и снимки и видеоматериали в рубриката ни "МОЯТА НОВИНА".