Защо спортната зала във Видин е в окаяно състояние?

Спортната зала във Видин тъне в мизерия. Това сигнализираха зрители на NOVA. От същата тази зала тръгват някои от българските шампиони по джудо и самбо.

По темата

Съблекалнята е без отопление, а вътре може да се снима филм на ужасите. В залата за тренировки пък капе вода от тавана, въпреки това децата са там, тренират и печелят медали.

В тази общинска спортна зала във Видин тренират близо сто момичета и момчета. Деветима от тях са световни шампиони по самбо. Те са получили над 60 медала от световни и европейски първенства.

С водата от един бойлер се къпят всички трениращи деца. В най-добрия случай са около 20 наведнъж. Банята за момичетата е стар басейн, душ няма. Тоалетната в съблекалнята отдавна не работи. Мивка също няма. Висят кабели, осветление няма навсякъде, а на всички момичета се полагат само два стола и една закачалка за дрехите. Затова момичетата често използват съблекалнята на момчета, която е ремонтирана преди шест години. В нея има печка и закачалки.

Единственият климатик там не работи. Топли се с печка, останала вярна още от миналия век.

Родителите са готови да помогнат, за да може децата им да тренират в по-добри условия.

Въпреки това, треньорът е доволен, защото за първа година от общината финансират изцяло този вид спорт. А от общината отказаха да коментират пред камера и ни изпратиха отговора си писмено. Твърдят, че тази година ще отделят 9 хиляди лева за изолация и ремонт на покрива. Обещават още да подновят и подовата настилка в залата.

А дали момичетата ще имат по-добри условия в съблекалнята предстои да разберем.

Репортер: Биляна Борисова