Защо българската участничка на "Мис Вселена" избра това облекло?

Ден след като французойка спечели конкурса за красота „Мис Вселена”, нашата участника се оказа под прицела на модните критици. В социалните мрежи десетки я разкритикуваха заради избора й на костюм с чанове. Други пък се обявиха в нейна защита. Символ на традицията или лош вкус е българската следа в тазгодишния конкурс за красота? 

По темата

21-годишната Виолина Анчева представи България. Ако досега бяхме свикнали да виждаме българките в конкурси по носии, то тази година е различно.

„Потърсихме начин, по който да привлечем вниманието на чужденците към българската традиция”, коментира Анчева.

В нейна защита се обяви и организаторката на „Мис Вселена – България” Маги Вълчанова с гневен пост в социалните мрежи: "Модните критици" във Facebook нека първо се информират как се представят другите участнички в конкурса "Мис Вселена" преди да хвърлят поредната доза злоба по всичко родно и българско”.

„На рускинята посолството й изпрати цветя с поздравления всеки ден и да бъде спокойна. Аз получих букет от обиди от моите сънародници. Въпреки това аз съм горда да представя България”, казва Виолина Анчева.

И докато нашето момиче избра нетрадиционния костюм, за да представи България, представителката от Австралия се появи в костюм, наподобяващ коралов риф. В САЩ българският костюм попадна в топ 50 на най-атрактивните костюми в конкурса.

С короната от „Мис Вселена” се окичи 23-годишната французойка и бъдещ стоматолог. Най-достойната и според Виолина.

„Короната е в Европа. Просто се държеше като една истинска „Мис Вселена. Това момиче просто има добро сърце”, на мнение е тя.

И въпреки че загуби битката, българката спечелила своята - да свали 20 килограма и да стане модел. А преди да си каже сбогом с Филипините, Виолина ще подари усмивка на едно момиче в нужда със своя рокля.