Ако движението се откаже от ракетите, ще инвестираме в района, обещаха от Тел Авив

Израелският министър на отбраната Авигдор Либерман обеща на жителите на Ивицата Газа летище, пристанище и работа. Той заяви, че това ще се случи, ако палестинското движение "Хамас" се откаже от плановете си да унищожи еврейската държава, изстрелването на ракети и подривни тунели. 

По темата

"Веднага след като "Хамас" се откаже от терористичните тунели и ракети, ние ще бъдем първите, които ще започнем да инвестираме и да строим за Ивицата Газа морско пристанище, летище и индустриални зони в района на КПП "Керем Шалом" и "Ерез", каза Либерман в интервю, публикувано днес на арабски, иврит и английски език на новия сайт на Управлението по координиране на действията на правителството на Израел в палестинските територии.

Според Либерман, Израел е "готов незабавно да предостави 40 000 работни места на жителите на Ивицата Газа, но само ако Хамас се откаже от заплахите да унищожи Израел, откаже се от тунелите, ракетите, и, разбира се, върне телата на загиналите войници, както и държаните от Хамас в плен израелски граждани", уточнява БГНЕС.