Британският поп певец беше открит мъртъв в дома си на Коледа

Британският поп певец Джордж Майкъл, който беше открит мъртъв в дома си на Коледа, е починал от естествена смърт, обявиха следователи.

СНИМКИ НА ЕДИН ОТ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ СВЕТОВНИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ ВИЖТЕ ТУК

По темата

„Тъй като са потвърдени естествените причини за смъртта, разследването се прекратява и няма нужда от дознание или каквито и да е било по-нататъшни разпити“, заяви Дарън Салтър, следовател от Оксфордшир, цитиран от АФП и БГНЕС. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме и вашите коментари.

Легендарният поп певец почина на 53-годишна възраст в дома си в Оксфордшир в Югоизточна Англия. Линейка е пристигнала в къщата му на Коледа в 13.42 ч. местно време. Още тогава униформените бяха категорични, че  няма никакви съмнителни обстоятелства около смъртта на певеца, а като причина за смъртта му беше посочена сърдечна недостатъчност.

Джордж Майкъл е роден на 25 юни 1963 г. в Лондон под името Йоргос Кириакос Панайоту. Англичанинът от гръцки произход ще остане в историята като един от най-големите в музикалния шоубизнес. От началото на кариерата си той е продал над 100 милиона албума по цял свят.

Певецът дебютира в началото на 80-те години на миналия век, като сформира дуета "Wham!", заедно с най-добрия си приятел Андрю Риджли. Двамата записват поредица от мегахитове като "Wake Me Up Before You Go-Go", "Freedom", "Last Christmas", "Wham Rap!" и много други. Дуетът се разпада през 1986 г. и Джордж започва соло кариера.

Сред другите му известни песни са "Careless Whisper", "Faith", "I Want Your Sex", "Freedom '90" и дуетът с Елтън Джон "Don't Let The Sun Go Down On Me".

Джордж Майкъл бе обявен за най-често пусканият изпълнител по британските радиостанции в двете десетилетия между 1984г. и 2004г. През 2008г. списание “Билборд” го постави под №40 в класацията си на Стоте най-популярни изпълнители на всички времена. Дебютният му солов албум Faith (1987) бе продаден в 20 милиона броя.

На 28 май 2007 г. гостува за първи път в България, като изнася концерт на стадион Локомотив в подкрепа на българските медици в Либия. 

Джордж Майкъл отдавна беше предоставил името си и музиката си в подкрепа на превенцията и борбата със СПИН и правата на хомосексуалистите. Самият той признаваше, че да крие сексуалната си ориентация го е карало да се чувства като измамник.